Deutsch (de)English (en)Francais (fr)Nederlands (nl)

Stap 3 - Profiel

Hoogwaardige verfsystemen eisen normaal gezien dat het staaloppervlak gestraald is, niet alleen om een schoner oppervlak te hebben, maar ook om een bepaald profiel te verkrijgen waardoor de coating beter zal hechten. De diepte van het profiel verkregen in het staal kan gewijzigd worden door gebruik te maken van verschillende types en grootten van straalmiddel dat met verschillende drukwaarden gestraald wordt op het oppervlak. Daarom zal het straalproces niet alleen dienen om het staal te reinigen tot een erkende standaard, maar ook om een profiel te verkrijgen waardoor de coating beter zal hechten.

Als het profiel te miniem is zal de coating niet correct hechten en zal men te maken krijgen met vroegtijdig falen. Als het profiel te diep is, zal meer coatingmateriaal nodig zijn het de risico dat meer lagen coating onderling niet correct hechten zal groter zijn - als het profiel echt veel te diep is, zullen de pieken mogelijk blootgesteld zijn aan roestvorming.

 

TXG300/TXG320 Testex gauge + tape

SRC-340/341 Surface comparators (grit + shot)

SPG-360 Surface Profile Gauge

Contact

  • Send us an e-mail
  • Call us on +31 72 57180 02
  • Request a quotation
  • Follow us on:

          

AIE - The Guide breaks down the inspection process into six distinct steps. Each stage in the process of surface treatment is critical in guarding against premature coating failure.

read more »
contact
Created by Trefnet • Powered by Shark CMS